Wat begon met pareltjes rijgen als kind, is ondertussen uitgegroeid tot een uit de hand gelopen hobby met uiteenlopende creaties als resultaat.
Juweelontwerpen is nu één van mijn andere grote passies !

Geschiedenis

Enkele jaren na mijn studies architectuur besloot ik mijn creativiteit toe te passen op een heel andere, veel kleinere schaal en startte ik de opleiding ‘’Juwelier – Goudsmid’’ bij Syntra Vlaanderen (2003 – 2007).
Met mijn eindwerk ‘Ceci n’est pas une bague’ behaalde ik in de ‘Juweelontwerpwedstrijd voor scholen’ de eerste prijs : interview op ATV en tentoonstelling in het Diamantmuseum waren de bekroning (artikels in de pers).

Bovendien won ik nog enkele extra cursussen waar ik de daaropvolgende jaren nog aan deelnam (2007 – 2008 : Edelsteenkunde – Academie voor Mineralogie + 2008 – 2009 : Club Goudsmeden – Syntra Vlaanderen).

Mijn filosofie

‘We love what we do’ !!!
‘Boho Chic’ zou ik mijn creaties zelf graag definiëren :
’’Romantische, vrouwelijke en stijlvolle juwelen met een vleugje Bohémien & nostalgie’’…

Elke creatie is UNIEK ! Elk stuk wordt ontworpen op maat en naar smaak van zijn toekomstige ‘eigenaar’.

Inspiraties zijn de natuur, reizen en alles om mij heen !
De ontwerpen worden enkel gemaakt uitgaande van edele materialen : zilver, goud en edelstenen (vooral half-edelstenen).

Multifunctionaliteit is het vertrekpunt voor de meeste van mijn ontwerpen : het merendeel van mijn creaties kan op verschillende manieren gedragen worden. Eén juweel is meer dan een juweel !
Een ring die kan omgevormd worden tot een armband / een ketting die lang, kort, dubbel kan gedragen worden, in combinatie met verschillende hangertjes en zelfs als armband kan omgedaan worden / een ring die bestaat uit allemaal afzonderlijke te dragen en combineren ringen / een ketting gecombineerd met een ring…de mogelijkheden zijn ontelbaar.
Vaak kunnen verschillende ontwerpen nadien gecombineerd worden zodat je ‘’je eigen privé-collectie’’ kan laten groeien met de tijd !

Voor vele ontwerpen wordt gewerkt met edelstenen :
De opvallende en buitengewone eigenschappen ervan en hun fraaie bijzonderheden hebben er al lang geleden voor gezorgd dat edelstenen als cultstenen worden gebruikt. Later werden ze ook verbonden met verschillende astrologische tekens, de tekens van de dierenriem.
Door de fysische eigenschappen werden ze ook gebruikt in de geneeskunde.
Je zal zien dat wanneer je gevraagd wordt om een steen uit te kiezen die je aantrekkelijk vindt omwille van zijn kleur of vorm, dat deze vaak bij je sterrenbeeld past of eigenschappen heeft die jou tegemoet komen.
Indien interesse, wordt bij ’t ontwerp rekening gehouden met deze eigenschappen voor de keuze van de steen.

Als dit voldoende je zinnen geprikkeld heeft, neem dan zeker even een kijkje onder CREATIES.

Love – Debo.

Facebook Join us on facebook
Filosofie

DES BEAUX Architecture bvba Leopoldstraat 103/202 2800 Mechelen info@desbeaux.be MOB +32 (0)486 42 17 92